Chlorofil i jego właściwości

1 Mar 2023 Warto wiedzieć Udostępnij na FB   

Zielona Żywność to pełnowartościowy pokarm, czysty od chemii i wchłaniający się niemal w 100%. Dzięki chlorofilowi i błonnikowi następuje oczyszczanie krwi i układu pokarmowego, usuwa toksyny, metale ciężkie i złogi z jelit.

Większość z nas słyszał lub czytał o  tym, że chlorofil jest ważnym elementem naszej diety. Również o tym, że znajduje się w zielonych częściach roślin. Spektrum jego zastosowania jest bardzo szerokie począwszy od procesów związanych z odchudzaniem do działań chemoprewencyjnych włącznie. Ale czy wiadomo Wam ile znajduje się go w powszechnie występujących warzywach i dziko rosnących roślinach? Ciekawe, a zarazem zatrważające wnioski płyną z wyników m.in. z prowadzonych badań naukowych (linki poniżej) dotyczące tych grup mówiące o zawartości w nich substancji odżywczych. Na szczęście mamy zieloną żywność, która pozwala nam na bezproblemowe zabezpieczenie zarówno naszych bieżących potrzeb, jak i podejmowanie niezbędnych „działań naprawczych”. Po zapoznaniu się z proponowanymi publikacjami trudno nie zgodzić się z tym, że włączenie do swojej diety zielonej żywności to najprostszy sposób na zapewnienie sobie właściwej jakości życia oraz pozbycie się szeregu uciążliwych dolegliwości.

https://www.ptfarm.pl/pub/File/Bromatologia/2016/Nr%203/BR%203_2016%20art%2041%20s%20422-426.pdf

https://www.food.actapol.net/pub/3_1_2003.pdf

https://newshop.gw-int.pl/materials/tag-3/article/842?switch=pl

Newsletter

Szansa Dla Zdrowia 2018